Nieuws

O11/O10 strandtraining en pannenkoeken

9-1
Kon het Oliebollentoernooi afgelopen zaterdag helaas niet doorgaan,  onze geplande strandtraining op zondag gelukkig wel! Zaterdag was het nog ijskoud, echter zondag was het bijna windstil en daardoor minder koud en geen sneeuw of ijs meer te bekennen. Gelukkig.Zondag werd dus het vlakke kunstgras door de O 10 / O 11 selectie ingeruild voor het ongelijke mulle zand van het Muiderstrand. De start van de tweede seizoenshelft. Naast beleving, betrokkenheid en plezier waren de twee speerpunten van vandaag: Aanpassingsvermogen en voetenwerk. 

Het zand was de eerste aanpassing en omdat de training werd gestart met een handbal spel, was dat de tweede aanpassing. De derde aanpassing was in een parcours van het zand op houten obstakels lopen en daarbij ook nog een lijn van witte pionnen volgen, waarmee de richting waar men naar toe moest, werd aangegeven. De laatste aanpassing waren 3 partijspelen waar  elk veld een ongelijke afmeting had en ook nog verschillende doelen. 

Het tweede accent was het  voetenwerk dat in de training was verwerkt. Bij handbal mocht er niet gelopen worden, dus moest er door de spelers zonder bal nog meer vrijgelopen worden dan bij voetballen. Daarnaast waren de ruimtes klein, dus moest men veel schijnbewegingen maken om de bal te ontvangen. En met de bewegingsbaan met loopladders, slalom parcours, sprongoefeningen en lopen over verschillende ondergronden en dat ook nog in alle richtingen, daarmee werd het tweede accent benadrukt. Een parcours op zand vergt aanpassingsvermogen ten opzichte van vlak kunstgras. Het voetenwerk was in alle vormen erg belangrijk. 

De afsluitende partijvormen werden een combinatie van de twee accenten. Aanpassing, door de manier hoe de bal rolt en voetenwerk vanwege de andere ondergrond dan men gewend is en het gevolg van hoe een bal beweegt op zand.

Werd er vooraf nog een beetje schuchter gedaan over handbal, echter na 1 minuut zagen wij de spelers over het strand duiken om ballen te onderscheppen. Na afloop vond men handbal toch wel leuk. De beleving was bij handbal direct aanwezig. Men vloog daarna over de bewegingsbaan. En waren ook nog erg geconcentreerd om alles perfect uit te voeren. Ook hier was de beleving enorm. De beleving en daarmee de inzet was dermate groot, dat de afsluitende partij spelen qua tijd zelfs iets ingekort moesten worden. Men wilde ten koste van alles een bal onderscheppen en of scoren. Er werd direct omgeschakeld bij balverlies en daarnaast geprobeerd door middel van individuele acties en goed positiespel ook op deze ondergrond verzorgd te voetballen. En dat lukte heel vaak! Mooi om te zien.

Na afloop werd er bij AS ’80 even lekker gedoucht waarna er in de kantine een lekkere pannenkoeken lunch klaar stond. Mooi om te zien hoe groot de betrokkenheid van de ouders is. Naast lekkere koffie en support op het strand was vooraf de kantine in orde gemaakt de tafels ingedeeld en gedekt. En waren er door verschillende ouders meer dan 180 pannenkoeken gebakken die heerlijk warm aan de spelers werden voorgeschoteld. Ook de ouders broertjes en zussen hebben hier heerlijk van mee gegeten. De spelers waren al snel hun vermoeidheid te boven en lieten alles lekker smaken. Op een paar pannenkoeken na waren ze allemaal op. 

Een prachtige ervaring die spelers, begeleiding en ouders, gezien de reacties achteraf, heel veel voldoening heeft gegeven. De opmaak van een mooie tweede helft van het seizoen! 
Speciale dank nog aan Vera die speciaal voor ons de kantine heeft geopend.
Nieuws afbeelding
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws