Nieuws

Hernieuwde besluitvorming inzake kunstgraskorrels

11-1


Inleiding

Sinds de onderzoeksresultaten van het RIVM 3 weken geleden bekend zijn geworden, hebben wij besloten de uitkomsten van dat onderzoek te volgen. Wij zijn toen als club weer volledig op kunstgras gaan voetballen. Afgelopen weekend hebben we via één van de ouders van twee van onze leden een link toegezonden gekregen van een uitzending van Zembla van 28 december 2016. Deze uitzending was een vervolg op de eerdere uitzending van Zembla over rubberen kunstgraskorrels. In dit bericht willen wij jou informeren wat ons hernieuwde standpunt is in de "kunstgraskorrels discussie” nav het zien van de beelden van Zembla.


De uitzending van Zembla van 28 december 2016
Via deze link:

http://www.uitzendinggemist.net/afleveri…/374438/Zembla.html

kun je de uitzending van Zembla zien, die als titel "gevaarlijk spel” meegekregen heeft. Deze uitzending heeft er mede voor gezorgd dat wij het volgende besluit genomen hebben:


Besluit

 

  1. De JO6 t/m JO11 speelt en traint vanaf heden bij AS’80 niet meer op kunstgras
  2. Alle keeperstrainingen zijn vanaf heden op natuurgras
  3. Voor uitwedstrijden gaan wij ons uiterste best doen met de tegenstanders overeen te komen, dat deze leeftijdscategorieën op natuurgras (of kunstgras met niet rubberen korrels) ingedeeld worden
  4. Wij adviseren deze leeftijdscategorieën ook de uitwedstrijden niet op kunstgras te spelen, maar verbieden het niet
  5. De boete die voortvloeit uit het niet komen opdagen bij een uitwedstrijd in verband met kunstgraskorrels, betaalt AS’80

 

Waarom alleen de JO6 t/m JO11 en de keeperstrainingen?

 

  1. Dit zijn de jongste leden van AS’80 en dus het meest kwetsbaar
  2. De keepers komen het meest in aanraking met de korrels
  3. Logistiek kunnen we meer elftallen niet kwijt op natuurgras en zou het dus betekenen dat "de rest” stil komt te liggen
  4. We zitten in een winterse periode, waarbij afgelastingen de boventoon voeren mbt natuurgras, ook dit geeft logistieke problemen
  5. Financieel zijn we zelf niet in staat iets aan de velden te doen, bovendien zijn de velden niet ons eigendom, maar van de gemeente Almere. Het simpel leegzuigen van de velden zorgt er voor dat er toch nog 20% van de huidige korrels achterblijft. Bovendien is de samenstelling van het kunstgras afgestemd op het soort korrels en kan er dus op de huidige kunstgrasvelden van AS’80 geen ander materiaal aangebracht worden

 

De KNVB

De KNVB volgt heel begrijpelijk de uitkomsten van het onderzoek van het RIVM. Wij snappen goed dat zij in dezen niet anders kunnen.


De gemeente Almere

Wij zijn vandaag nog in gesprek geweest met de gemeente Almere. Dit was oprecht een goed gesprek. Wij hebben je reeds in eerdere e-mails laten weten dat er momenteel ook een Europees onderzoek loopt, deze uitkomsten worden in februari/maart verwacht. Deze uitkomsten zullen allesbeslissend zijn voor de verdere toekomst mbt kunstgrasvelden. Wij begrijpen dat de gemeente deze resultaten afwacht. Bovendien laat de gemeente weten, dat de korrels die op de velden van AS’80 liggen, van een andere materiaalsamenstelling zijn dan de korrels uit de Zembla documentaire.

Wij hebben de gemeente ons besluit zoals hierboven beschreven meegedeeld en daarop vervolgens volledige medewerking van de gemeente gekregen in de zin van het beschikbaar stellen van natuurgrasveld 5. Ook op de velden 6 en 7 van de Almeerse Hockey Club kunnen we weer terecht.


De toekomst

Wij zijn van mening dat we er alles aan moeten doen om bij AS’80 andere velden te krijgen. "Wij” zijn echter vier personen en wij zouden het enorm waarderen als jij je mening of ideeën met ons wilt delen. Daarom organiseren wij zaterdagmiddag 21 januari een inloopmiddag. We beginnen om 15.00. Doel van de middag is, om samen na te denken over hoe we deze uitdaging creatief aan kunnen gaan om op korte termijn gewenste resultaten te boeken. Uitnodiging volgt zeer spoedig.

Ook de gemeente zit niet stil. Natuurlijk volgen zij de Europese onderzoeken en laten zij zich de komende dagen/weken zo goed als het kan informeren over deze materie.


Tot slot

Wij begrijpen erg goed dat dit het derde besluit in redelijk korte tijd is mbt kunstgraskorrels. Wij durven en willen onze besluiten steeds opnieuw staven, omdat de wereld om ons heen in razend tempo verandert. De informatiestromen zijn enorm en ook wij hebben tijd nodig om alles goed af te wegen. Dit besluit dat we vandaag genomen hebben, hebben we als collectief genomen. Het sterkt ons in de samenwerking onderling en geeft ons een hecht gevoel.

Wij weten dat ook dit besluit niet door iedereen als het meest juiste besluit gezien zal worden, maar wij vinden oprecht dat dit het beste is dat we kunnen doen met de informatie die we nu hebben. Wij hopen op jouw steun en mocht je geweldige ideeën hebben, deel deze met ons. Hiervoor hoef je niet te wachten op de inloopmiddag. Een reply op dit bericht volstaat.

Het nieuwe trainingsschema staat inmiddels op de website.


Sportieve groet,


Maarten, Remco, Brian en Jan
Nieuws afbeelding
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws