Nieuws

Bestuursbesluit kunstgras

1-3


Gisteren zijn de resultaten van het ECHA (Europees onderzoek) openbaar geworden. Zij geven, net zoals het RIVM aan, dat er verwaarloosbare gezondheidsrisico’s verbonden zijn aan het voetballen op kunstgras met rubbergranulaatkorrels. Wel doen zowel het ECHA als het RIVM aanbevelingen om zaken in de nabije toekomst aan te passen. Wij hebben dit alles nauwgezet gevolgd, onwijs veel beschikbare literatuur en onderzoeksresultaten gelezen en toch houden wij er een onprettig gevoel aan over.

Wij merken bij veel van onze leden dat de druk om weer op het kunstgras te gaan voetballen enorm aan het toenemen is. Ook merken wij dat er leden zijn die absoluut niet meer willen voetballen op kunstgras met rubbergranulaat.

Wij willen een bestuur zijn voor al onze leden en wij willen een bestuur zijn dat zichzelf iedere ochtend in de spiegel recht in de ogen kan kijken. Wij hebben daarom besloten dat wij nog steeds het advies geven om niet te voetballen op kunstgras met rubbergranulaat. Dit is vooral gebaseerd op "gevoel”. Wij verbieden het voetballen op kunstgras met rubbergranulaat echter niet meer.

De vrijwilligers van de wedstrijdplanning zullen de wedstrijden zo in plannen, dat de meeste wedstrijden door kunnen gaan. Dit betekent dat er gedurende dit huidige weerbeeld zo veel mogelijk op kunstgras gepland wordt. Op het moment dat de weergoden ons beter gezind zijn, zullen er meer wedstrijden (met name voor de jongste jeugd) op natuurgras gepland worden. Het oorspronkelijke trainingsschema treedt vanaf woensdag 1 maart weer in werking.

We laten de keuze om wel of niet op kunstgras met rubbergranulaat te voetballen dus geheel bij jou. Wij faciliteren zowel de leden die wel en die niet op kunstgras met rubbergranulaat willen voetballen. Tevens zijn wij bereid met spelers te schuiven, zodat er wellicht teams ontstaan die alleen nog maar op natuurgras willen voetballen.

We hebben het erg moeilijk met dit besluit en wij willen bij deze dan ook aankondigen dat wij dit alles nauwlettend blijven volgen en niet zullen schromen om over te gaan tot wederom een verbod, als er meer gefundeerde "negatieve” informatie beschikbaar komt. Bovendien blijven we voortdurend in gesprek met de gemeente over betere alternatieven in de toekomst.

Wil je echt niet meer op kunstgras met rubbergranulaat voetballen? , neem dan contact op met je coördinator via het contactformulier op de website van AS’80.

Sportieve groet,

Maarten, Remco, Brian en Jan

Nieuws afbeelding
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws