Nieuws

O10-1 opnieuw Kampioen!

7-5

O10-1 na de Holland Cup voor de tweede keer kampioen!

 

Vandaag 6 mei 2017 heeft de O 10.1 zijn laatste competitiewedstrijd met 9-2 van Buitenboys gewonnen. Winst was noodzakelijk want mede titelkandidaat Hoogland had eerder op de ochtend ook gewonnen met 2-1. Maar,… met 2-1 want vooraf was dat een belangrijk punt. Als Hoogland zou winnen met welke uitslag dan. Doelgemiddelde speelde dus een belangrijke rol. Door de 2-1 winst van Hoogland moest er in ieder geval gewonnen worden met welke uitslag dan ook.

Vooraf een toch wel gespannen Justin Brouwer die de slaap de avond daarvoor niet kon vatten. Ja ja de laatste weken stond in het teken van 6 mei. Niet teveel over praten, met de spelers al helemaal niet want dat zou onnodig onrust veroorzaken. Scherp trainen zorgen dat iedereen er klaar voor was. En ja iedereen was er klaar voor. Het weer was prachtig de toeschouwers waren er in grote getalen. Ouders en spelers van de andere O 11 .1 en 2 waren gebleven of van de uitwedstrijd terug naar AS ’80 gekomen. Mooi om te zien dat rond het hele veld toeschouwers stonden. Geweldige ambiance dus.

Scheidsrechter Jari floot om 10.45 uur exact voor de aftrap en de wedstrijd ontpopte zich in een ware overwinning strijd. Over de 0-1 achterstand werd bijna achteloos heen gestapt er was genoeg vertrouwen in een goed resultaat. Want als de JO 10.1 de ruimtes zou gaan benutten zou gaan combineren zoals zo vaak in wedstrijden dit seizoen en over het gehele veld de duels gingen winnen en Buitenboys geen seconde tijd zou gunnen dan moest het goed komen. En dat gebeurde ook. In een mum van tijd werd de achterstand omgebogen naar een 3-1 ruststand en direct na rust volgde de 4 -1. Een kleine aarzeling gaf Buitenboys ruimte voor een tweede tegengoal 4-2 maar meer weerstand kwam er niet. Met snel en goed combinatie voetbal werden kansen omgezet in doelpunten. Ook toen al lang en breed duidelijk was dat een overwinning niet meer uit handen zou worden gegeven bleven de trainers Justin en Dario de spelers stimuleren om niet te verslappen en vooral samen als team de overwinning nog mooier te maken. Er werd niets ook meer weggegeven en de score liep uit tot 9-2. Na het laatste fluitsignaal een orkaan aan geluid en een golf aan champagne dat duidelijk maakte hoe blij iedereen was met deze prachtige prestatie. Want als je 2x kampioen word en ook nog tussendoor de Holland Cup glansrijk weet te winnen dan mag je juichen en genieten van je prestatie.

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen maar: "Kampioen worden is niet het doel dat wij voor ogen hebben met de O 10 / 11 selectieteams, maar als je de mogelijkheid hebt om het te worden moet je ook daar alles voor doen om het te worden want”. Het willen winnen van wedstrijden en er samen voor strijden. Ook dat zijn leermomenten!

Een top prestatie van deze jonge talentvolle groep!

Trots op de spelers de begeleiders en de trouwe supporters/ouders!

Lucien Brouwer


Nieuws afbeelding
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats uw reactie hieronder

Reageer op het nieuws

Zoeken

Agenda

Nog geen agenda punten.

Verslagen

Nog geen verslagen.

Vandaag jarig

Parham Ghotbedini