Sanctiebeleid v.v. AS'80

14-3 Nieuws

Voetbal is een contactsport en tevens een sport vol emoties. Zowel voor de spelers, de trainers en de ouders. Er is veel vreugde langs de velden. Ook bespeuren we helaas de laatste maanden vervelende incidenten. Dit varieert in "het zonder af te melden niet komen opdagen van een AS’80 team bij een geplande wedstrijd”, tot het op de vuist gaan van ouders onderling. Er worden zelfs scheidsrechters bedreigd en geslagen.

 


Het taalgebruik wat te vaak gebezigd wordt in veel teams en ook door trainers en ouders, is niet het taalgebruik dat we wensen en willen bij AS’80. Het lijkt soms of de opgekropte gevoelens die doordeweeks opgebouwd worden, in het weekend explosief tot uiting komen. En als we er willekeurige mensen over spreken, of we sturen een mail dat we dankzij onze eigen teams veel strafpunten/boetes en sancties van de KNVB hebben gekregen, denken veel mensen dat het niet over hen gaat. 


Ook zien we nog bijna dagelijks dat er spullen/goederen vernield worden. Wc’s op een dusdanige manier achtergelaten worden dat het ondanks de dagelijkse reiniging niet schoon te houden valt. Er worden goederen en producten gestolen, er wordt gepest er wordt gescholden.

 


Een groot deel van onze leden verandert klaarblijkelijk als men langs de lijn staat, we kunnen het niet goed plaatsen…..

 


We willen het plezier en het onderlinge begrip en respect meer terug zien op de velden van AS’80. We zijn de incidenten en het vervelende taalgebruik meer dan zat. We hebben het 2 jaren geleden geprobeerd door de commissie Positief Voetbal meerdere projecten te laten draaien binnen de vereniging. Dit heeft, naast de groene borden die je nu nog op het terrein ziet staan, vrij weinig opgeleverd. 

 


We zien ons dan ook genoodzaakt het sanctiebeleid aan te scherpen en in te voeren binnen de vereniging. Daar gaan we de komende maanden de tijd voor nemen. Vanaf het nieuwe seizoen (20/21) gaan we daadwerkelijk het nieuwe sanctiebeleid invoeren en uitvoeren.

 


Voor nu: gedraag je, op weg naar nog meer plezier!

 


Maarten, Remco en Jan

 


* Er zullen ongetwijfeld mensen zijn die zich totaal niet aangesproken voelen, bij dezen; excuses van onze kant

 
14-3-2024 Nieuws Bijlage