Corona update

22-4 Nieuws

Sportieveling,

 

Gezondheid

Wij hopen oprecht dat u allen en uw dierbaren gezond zijn gebleven en blijven! Wij leven mee met diegenen die door dit virus mensen moeten missen. Wij wensen de mensen die momenteel in hun naaste omgeving te maken hebben met het virus heel veel kracht om daar te steunen waar nodig en mogelijk! Stay safe!

 

Inleiding

Dit is een mail die naar alle leden van AS’80 gestuurd wordt. Niet alle tekstdelen zijn op eenieder van toepassing. Toch doen wij het dringende verzoek de volledige mail te lezen.

 

Aanleiding

Met veel belangstelling hebben wij vanavond gekeken naar de live persconferentie van Minister President Mark Rutte en RIVM baas Jaap van Dissel. Zij hebben een aantal lichte versoepelingen meegedeeld die van invloed zijn op het huidige beleid. Hier proberen wij in onderstaande tekst zo zorgvuldig mogelijk op in te gaan.

 

Meiden en jongens in de teams O7 t/m O12 + keepertraining O7 t/m O12

Voor deze kinderen is het mogelijk om weer volop te trainen. Onderlinge partijtjes is de enige wedstrijdvorm die is toegestaan. De competitie wordt niet hervat, oefenwedstrijden of toernooien zijn niet toegestaan.

 

Wat betekent dit concreet?

 • Het sportpark blijft gesloten voor ouder(s)/verzorger(s)
 • Uitzondering hierop is, als je als ouder trainer bent van een AS’80 team
 • Dit betekent dat we een haal- en brengplek gaan creëren dmv hekken en vakken (ingang/uitgang)
 • Dit betekent dat wij op trainingsdagen permanent 4 vertegenwoordigers van AS’80 paraat hebben staan om dit goed en zorgvuldig te begeleiden, deze zullen herkenbaar zijn dmv hesjes
 • Dit betekent dat we een enorm beroep doen op uw gevoel voor saamhorigheid, vertrouwen en gevoel van verantwoordelijkheid. Toon begrip en gun elkaar de ruimte.
 • De kantine is gesloten
 • De kleedkamers zijn gesloten
 • De wc’s in de hal bij de kleedkamers zullen open zijn (deze zullen extra goed en extra vaak gereinigd worden)
 • Materiaaluitgifte zal conform richtlijnen RIVM ingericht worden en trainers zullen hier afzonderlijk over geïnformeerd worden

 

Trainers

De AS’80 trainers zijn niet in dienst bij de club. Het zijn veelal vaders/moeders/ooms/tantes van kinderen die voetballen bij AS’80. Wij kunnen ons voorstellen dat niet alle trainers in de cat O7 t/m O12 onder de huidige omstandigheden de trainingen op willen starten. Onze hoofdcoördinator Ab el Azaar, is vanavond met de inventarisatie gestart bij de trainers. Als er trainers zijn die de trainingen niet willen/durven/kunnen opstarten, gaan wij samen met Legends Soccer Academy voor deze teams trainingen organiseren. Hier komen we na inventarisatie op terug.

 

Parkeerterrein

Het parkeerterrein is eigendom van de Gemeente Almere. Wij hebben de senior beleidsmedewerker van de Gemeente Almere vanavond de vraag gesteld of zij ons willen en kunnen adviseren en wellicht kunnen ondersteunen hoe wij het beste de parkeerplaats kunnen inrichten om grote uitdagingen bij het brengen en vooral bij het halen, te voorkomen. Wij verwachten hier morgen een reactie vanuit de gemeente op te krijgen. Hierover zullen we morgen met u communiceren.

 

Halen en brengen van kinderen

We realiseren ons maar al te goed, dat het ingewikkeld is je kind te laten lopen vanaf het terrein van AS’80 de parkeerplaats op, naar waar u staat geparkeerd. Wilt u met uw kind meelopen naar het hek bij aanvang training, of wilt u wachten bij het hek na afloop van de training, dan willen wij u dringend verzoeken rekening te houden met de voorschriften en richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. We hebben als vereniging niet voldoende vrijwilligers dit volledig zelfstandig in goede banen te leiden. Hier hebben we u allemaal bij nodig.

 

TIP: KOM ZOVEEL MOGELIJK MET DE FIETS

 

Trainingsschema

In de loop van morgen zullen we starten met het maken van een nieuw trainingsschema.  

Waarom?

Doordat het er na uitzag dat we het hele seizoen niet meer zouden kunnen voetballen, heeft de gemeente het onderhoud van de velden naar voren gehaald. Dit betekent dat veld 3 momenteel geheel vernieuwd wordt, veld 5 en 6 ingezaaid zijn en veld 4 nieuw is, maar wellicht nog wel onderhoud nodig heeft. We hebben vanavond na de persconferentie nog telefonisch contact gehad met de seniorbeleidsmedewerker van de Gemeente Almere en hem de vraag gesteld ons duidelijkheid te verschaffen over de beschikbaarheid van de velden op korte termijn. We weten zeker dat veld 5 en 6 niet beschikbaar zullen zijn, veld 4 wellicht wel. Hierover hopen we morgen meer duidelijkheid te krijgen. Uiterlijk vrijdag aanstaande zullen wij het nieuwe trainingsschema met u delen, waarbij wij uiteraard proberen zoveel mogelijk rekening te houden met de huidige trainingsdagen en tijden.

 

Wisseltijd tussen 2 trainingen

Tussen iedere training willen we 15 minuten wisseltijd inbouwen, zodat we op een gecontroleerde manier het AS’80 terrein kunnen verlaten en kunnen betreden.

 

Meiden en jongens in de teams O13 t/m O19 + Senioren + Dames + keepertraining

Voetbal is een contactsport. Wij zien vooralsnog geen mogelijkheid om de trainingen, rekening houdend met de 1,5 meter afstand regel , te organiseren. Als alternatief gaan we vanaf de week van maandag 28 april, 2 wekelijks, live digitaal trainingen uitzenden. Hierover zullen we afzonderlijk nog een mail sturen. Mocht vanuit de overheid, het RIVM of De Gemeente een aanpassing komen op het huidige beleid van deze leeftijdscategorie, dan zullen wij uiteraard hierin mee gaan en u hierover tijdig informeren.

 

De mini’s

We hebben een groep van 80 mini’s (de allerjongsten). Wat gaan we hiervoor organiseren?

 • We delen de groep op in groep A en groep B
 • Groep A traint op woensdagmiddag (huidige trainingstijd) en groep B traint op zondagochtend (huidige trainingstijd)
 • Uiterlijk vrijdag aanstaande krijgt u een mail of uw kind is ingedeeld in groep A of groep B
 • Het sportpark blijft gesloten voor ouder(s)/verzorger(s)
 • Uitzondering hierop is, als je als ouder ook trainer bent van een AS’80 team
 • Dit betekent dat we een haal en brengplek gaan creëren dmv hekken en vakken
 • Dit betekent dat wij op trainingsdagen permanent 4 vertegenwoordigers van AS’80 paraat hebben staan om dit goed en zorgvuldig te begeleiden, deze zullen herkenbaar zijn dmv hesjes
 • Dit betekent dat we een enorm beroep doen op uw gevoel voor saamhorigheid en gevoel van verantwoordelijkheid. Toon begrip en gun elkaar de ruimte.
 • De kantine is gesloten
 • De kleedkamers zijn gesloten
 • De toiletten in de hal bij de kleedkamers zullen open zijn (deze zullen extra goed en extra vaak gereinigd worden)
 • Materiaaluitgifte zal conform richtlijnen RIVM ingericht worden en trainers zullen hier afzonderlijk over geïnformeerd worden

 

Gezond verstand

Wij als bestuur doen een dringend beroep op uw gezonde verstand. Hou rekening met elkaar en met uw omgeving. Hou afstand en hou u aan de regels die we opgesteld hebben. Wij zien de grootste uitdaging op het parkeerterrein en vragen u dringend de mail van morgen hierover goed te lezen.

 

Vragen?

Die kunnen gesteld worden door te reageren op deze mail.


Hartelijke groet,


Remco, Maarten en Jan

 
22-4-2024 Nieuws