Corona update

18-8 Nieuws

Sportieveling,

 

Inleiding

Vanavond heeft Minister President Mark Rutte, samen met de minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Hugo de Jonge een persconferentie gehouden inzake het Coronavirus. Welke gevolgen dit heeft voor de maatregelen bij AS’80, delen wij u mee in deze mail.

 

Looproutes

Vanaf aanstaande zaterdag zijn de looproutes op ons sportpark ingericht. Wij verzoeken u dringend u te houden aan de uitgezette looproutes/looprichtingen. 

 

Anderhalve meter

Iedereen, ouder dan 18 jaar, moet 1,5 meter afstand houden van zijn/haar omgeving op ons sportpark. Motiveer en inspireer elkaar om ons allen hieraan te houden. Wij vinden dit behoorlijk ingewikkeld, met name het "handhaven”.

 

Kantine

De looproutes/looprichtingen en overige maatregelingen die we in de kantine getroffen hebben, zijn overduidelijk. Toch denken mensen het anders te kunnen interpreteren en dat de aanwijzingen niet voor hen gelden. Niet juist…het geldt voor iedereen. Help elkaar, zodat we ons er allemaal aan kunnen houden.

 

Consumeren

Wij vinden het bijzonder fijn als u eten en drinken bij ons in de kantine koopt. Wij hebben dat als club ook echt nodig in deze zware tijd. Het consumeren van het gekochte mag niet in de kantine. We kunnen in de kantine de 1,5 meter niet waarborgen en vinden de risico’s te groot. Dus als u iets gekocht heeft, na het afrekenen, aan de achterzijde de kantine verlaten (volg de looproute).

 

Bij regen

Als het opeens keihard gaat regenen, is het NIET toegestaan te schuilen in de kantine. Het is ook NIET toegestaan in de hal, of bij de kleedkamers te schuilen. Voor de spelers tot en met 18 jaar, maken we bij keiharde regen de kleedkamers open en kan er daar door hen geschuild worden. Het publiek zal of een paraplu bij zich moeten hebben, of zal richting huis/auto moeten. Andere alternatieven zijn er op dit moment niet.

 

Kleedkamers/Douches

In de hal bij de kleedkamers en in de kleedkamers zelf mag niemand zich van 19 jaar of ouder begeven. De hal is te smal om de 1,5 meter regel te waarborgen. Iedereen van 18 jaar of jonger kan gebruik maken van de kleedkamers. Er mag door NIEMAND gedoucht worden, ook hierin zien wij momenteel teveel risico’s mbt verspreiding van het Coronavirus.

 

Heb je (milde) klachten?

Blijf thuis en kom niet! Laat je testen!

 

Bezoekende teams

De bezoekende teams krijgen 48 uren van te voren een mail met voldoende info om vloeiend mee te kunnen gaan in de richtlijnen die we hanteren.

 

Handhaving vanuit de Gemeente Almere

We zien aan alle kanten dat er steeds meer ingezet wordt op handhaving (en terecht). Dit betekent dat ook wij met zijn allen bij AS’80 scherp moeten zijn op het naleven van de richtlijnen. Als we dit op een spontane manier aan elkaar weten over te brengen, hoeft niemand "opgefokt” te reageren. Wij blijven beleefd en tonen respect. Ook de boodschapper weet zijn/haar boodschap spontaan en niet nors te verpakken. Wij hebben u allen hierin nodig. De boetes die uitgedeeld kunnen worden, zijn enorm. Ook zijn er inmiddels bij 5 voetbalverenigingen in Nederland uitbraken van Corona geweest en daardoor moeten die verenigingen 4 weken dicht. Dat willen wij niet zien gebeuren bij AS’80, u toch ook niet? Wij rekenen op u allen.

 

Groet en stay safe!


Maarten, Remco en Jan

 
18-8-2024 Nieuws