Corona update

29-9 Nieuws
Sportieveling,
 
Inleiding
Vanavond zijn de maatregelen mbt het Coronavirus aangescherpt vanuit de overheid en het RIVM. Wat dit voor gevolgen heeft voor de situatie bij AS’80, leest u in deze mail.
 
Alleen trainers en spelers op het sportpark
Ouder(s)/verzorger(s)/begeleider(s)/familie/vrienden (oftewel; toeschouwers) zijn vanaf dinsdag 29 september niet toegestaan op het sportpark.
 
Het brengen van de kinderen tijdens trainingsdagen
De kinderen kunnen tot uiterlijk aanvang trainingstijd het sportpark op, daarna gaat het hek op slot. Zorg er dus voor dat u op tijd komt, dat is echt belangrijk. 
Op tijd komen is uw eigen verantwoordelijkheid. Sommige trainingsuren zijn er meer dan 300 kids op ons sportpark, dit betekent dat we afspraken met elkaar maken en ons daaraan houden. Dus kom op tijd! Zowel met het brengen als met het ophalen.
 
Ingang/uitgang
Er is maar 1 uitgang en maar 1 ingang. Dit is de deur die normaal toegang biedt voor de fietsers. In het midden van deze ingang plaatsen wij verticaal een hek om de scheiding tussen in en uit weer te geven. Deze zijn duidelijk zichtbaar en goed gescheiden van elkaar. Bij deze in / uitgang staat een medewerker van AS’80. Deze medewerker zal uw kind opvangen en verwijzen naar de verzamelplaats. 
 
De verzamelplaats bij het starten van de training
We maken vakken naast het wedstrijdsecretariaat. Hier zal een medewerker van AS’80 de kids per team in een vak plaatsen. De trainer zal vanuit deze vakken met de kids naar het veld lopen waar de training is. 
We willen nogmaals benadrukken dat het onwijs belangrijk is dat u op tijd komt.
 
Het ophalen van de kids
Blijf niet in uw auto zitten, maar kom naar het hek. Uiteraard met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM (1,5 m afstand houden). Het is onmogelijk voor ons om ieder kind afzonderlijk bij zijn/haar ouder(s)/verzorger(s) af te leveren. Het is uw verantwoordelijkheid dat u op tijd bij het hek aanwezig bent voor het ophalen van uw kind.
 
Te laat met brengen?
Dan kan uw kind niet meer deelnemen aan de training en zult u het kind weer mee moeten nemen naar huis. 
Voorbeeld: start de training om 1730 uur, dan gaat het hek om 1730 uur op slot. Dit doen we niet om te pesten, echter met ruim 1400 leden en 114 teams hebben we afspraken nodig.
 
Te laat met ophalen?
De kids waarvan we niet direct een ouder/verzorger zien, worden opgevangen in het wacht vak. Dit wacht vak wordt gecreëerd aan de voorkant van het wedstrijdsecretariaat. Zodra u zich als ouder/verzorger bij het hek meldt, zal het kind meegegeven worden. We hopen dat dit vak leeg blijft, dan bent u allen op tijd 😊.
 
Protocol bij thuiswedstrijden
  • Geen toeschouwers op het sportpark toegestaan
  • Kinds brengen tot aan het hek
  • Kids worden door medewerker opgevangen en gebracht naar verzamelvakken
  • Kids worden opgehaald door trainer
  • Na afloop wedstrijd worden kids door medewerker van AS’80 in het wacht vak geplaatst totdat ouder(s)/verzorger(s) zich melden. Ook hier geldt; kom echt op tijd.
Protocol bij uitwedstrijden
  • Kids t/m 12 jaar zoveel mogelijk carpoolen
  • Kids vanaf 13 jaar en ouder afzonderlijk naar uitwedstrijd (of met mondkapje op in de auto als je wil carpoolen)
  • Op geen enkel sportpark zijn toeschouwers toegestaan, dus de chauffeur zal goede afspraken moeten maken over de tijd die hij/zij moet doorbrengen. Vaak verzamelen we al ver van te voren plus de wedstrijdtijd, kan het zo maar zijn dat je 3 tot 4 uren je moet vermaken, zonder dat je de wedstrijd kan kijken. Hou hier rekening mee. 
Er gaat een bericht rond dat chauffeurs bij uitwedstrijden toch de wedstrijd mogen kijken
Dit is bij AS’80 niet toegestaan en wij kunnen ons voorstellen dat andere clubs ditzelfde voorbeeld gaan volgen. Dit is namelijk niet te handhaven en niet te controleren. En met 41 wedstrijden op 1 zaterdag, wordt het dan alsnog te druk en hebben we een andere uitdaging.
 
Grensrechters?
Vanaf de O13 heeft een wedstrijd grensrechters nodig. Vanuit het bestuur hebben we besloten dat dit de komende tijd door wisselspelers gedaan moet worden. Niet ideaal, maar wel noodzakelijk in deze zeer uitzonderlijke situatie.
 
De kleedkamers
De kleedkamers zijn vanaf dinsdag 29 september gesloten.
 
De kantine
De kantine is vanaf dinsdag 29 september gesloten.
 
WC’s
De WC’s in de hal bij de kleedkamers zijn open.
 
Respect
Het zal af en toe best chaotisch zijn. Het zal vooral op de parkeerplaats erg druk worden. Gun elkaar de ruimte, gun elkaar het geduld en heb respect voor elkaar. Als u met de fiets kan komen, kom met de fiets. En denk niet dat dit niet over u gaat, dit gaat juist over u. Fietsen is gezond, kom met de fiets! #huldeaanhendienualmetdefietskomen
 
Tot wanneer gelden deze nieuwe maatregelen?
Zodra wij wijzigingen doorvoeren, zullen wij dit direct met u communiceren. Tot die tijd, gelden deze maatregelen.
 
Bij calamiteiten mbt halen/brengen
Kunt u bellen met 0628226961. Dit is het nummer van Ab el Azaar, hoofd coördinator bij AS’80.
 
Vragen?
Die kunt u stellen door een mail te sturen naar [email protected]

Groet en stay safe!

Maarten, Remco en Jan
 
29-9-2021 Nieuws