Update Corona

6-2 Nieuws

Sportieveling

 

Inleiding

Wij hebben de afgelopen 2 jaren veel complimenten in onze mailbox gehad over ons voortvarend handelen op de geldende Coronamaatregelen. Met name het feit dat we heel veel effort hebben gestoken in het faciliteren van het voetballen, terwijl er veel maatregelen waren en andere clubs helemaal stil lagen. De laatste dagen krijgen wij echter een aantal negatieve reacties over het feit dat de kleedkamers gesloten zijn en dat er bij de kantine gecontroleerd wordt op geldende QR codes. Hierover gaat deze mail.

 

Kleedkamers gesloten

Voor sporters die binnen zijn, gelden de volgende regels:

  • Mondkapjesplicht vanaf 13 jaar en ouder 
  • Mondkapjesplicht en tonen van id vanaf 14 jaar en ouder
  • 1,5 meter afstand van elkaar vanaf 13 jaar en ouder

 

Dit is voor ons als club praktisch niet uitvoerbaar te controleren. Bovendien zijn onze kleedkamers te klein om de 1,5 meter überhaupt in acht te kunnen nemen. En met de vele controles die wij inmiddels van handhaving hebben gehad en de vele controles die nog gaan komen, willen wij het risico op een forse boete, niet nemen. Dat is de reden dat de kleedkamers vooralsnog gesloten zijn.

 

Wij zijn ook trainers

2 van de 3 bestuursleden van AS’80 zijn zelf trainer van een AS’80 team. Van alle 3 bestuursleden voetballen de kinderen ook bij AS’80 (6 in totaal). Wij weten dus echt hoe vervelend het is, dat we momenteel de kleedkamers niet kunnen gebruiken, ervaren dit zelf ook. 

Wij willen hiermee niet zeggen; kijk ons eens…wij willen juist aangeven dat wij zelf ook met deze maatregelen bij AS’80 te maken hebben als trainers van een AS’80 team en dus denken te begrijpen wat eenieder ervaart.

 

Regels mbt toegang kantine

De kantine wordt gezien als een Horecagelegenheid. Hier gelden de volgende regels:

  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht vanaf 13 jaar. Vanaf 14 jaar is een coronatoegangsbewijs met identificatiebewijs verplicht.
  • Een vaste zitplaats is verplicht.
  • Binnen is een mondkapje verplicht. Dit geldt voor bezoekers en personeel. Personeel moet altijd een mondkapje op. Bezoekers moeten een mondkapje dragen bij verplaatsingen. Bijvoorbeeld bij toiletbezoek.
  • Bezoekers vragen om zich te registreren en een gezondheidscheck bij aankomst is verplicht.
  • Het is verplicht om 1,5 meter afstand te houden tussen bezoekers onderling (m.u.v. bestaande uitzonderingen). Daarnaast zorgt de beheerder van de locatie ervoor dat bijvoorbeeld de tafels 1,5 meter uit elkaar staan.
  • 100% van de 1,5 metercapaciteit kan gebruikt worden, dit komt in de praktijk neer op 1/3e van de reguliere capaciteit. Zo is het voor bezoekers mogelijk om afstand te houden van elkaar.
  • Het gebruik van kuchschermen op de buiten terrassen is toegestaan. Als er gebruik wordt gemaakt van kuchschermen dan hoeft er op het buitenterras geen 1,5 meter afstand gehouden te worden.

 

Controle vanuit de Gemeente Almere

De beveiligers voor het pand van onze club op zaterdag en zondag, zijn aangesteld door de Gemeente Almere. Deze personen krijgen hun instructies van de Gemeente Almere. Wij hebben hier geen invloed op.

 

Versoepelingen

Wij hopen dat er snel meer versoepelingen mogelijk zijn en zullen dan meebewegen met de mogelijkheden die we binnen de club hebben.

 

Stay safe!

 

Groet,

 

Afbeelding met kaart Automatisch gegenereerde beschrijving

 

Dagelijks Bestuur v.v. AS’80

 

 

 
6-2-2024 Nieuws