AS'80 Academy trainers TopCoach opleiding FC Utrecht

18-5 Nieuws
De FC Utrecht TopCoach Opleiding, een opleiding voor talentvolle en enthousiaste trainer/coaches, zit erop. Veertien talentvolle trainer/coaches ontvingen afgelopen woensdag uit handen van Hoofd Opleiding Robin Pronk en Mister FC Utrecht Leo van Veen hun welverdiende diploma.

In september 2021 startte de intensieve opleiding onder leiding van Coƶrdinator Partnerclubs, David Vecht. De deelnemers werden vervolgens één seizoen lang ondergedompeld in een ware FC Utrecht-belevenis. Onderwerpen zoals het creĆ«ren van cultuur, impliciet leren, motiverend coachen, ontwikkelen van het individu binnen het team en Talent ID kwamen in negen bijeenkomsten aan de orde. Dit gebeurde met de hulp van verschillende coaches uit de eigen Academie in de rol van gastdocenten.
De opleiding ging tevens gepaard met een stage bij de FC Utrecht Pre Academie, met als doel om het geleerde wekelijks in de praktijk te brengen binnen de context van FC Utrecht. Uiteindelijk ontvingen de deelnemers hun welverdiende diploma voorafgaand aan de wedstrijd FC Utrecht - AZ uit handen van Robin Pronk. Zowel Technisch Directeur Jordy Zuidam, Ambassadeur Gert Kruys en Leo van Veen spreken de coaches toe en uiten hun lof over hun inzet en motivatie.
FC Utrecht feliciteert alle gediplomeerde deelnemers, te weten:
Ruud Berger (PVCV), Eskil de Koning (VV De Meern), Emiel van Hulzen (CDW), Furgill Plet (AS'80), Revelino Entingh (AS'80), Timo Matthijsse (Victoria), Wim Kuizenga (Vriendenschaar), Sven Jansen (Sv Houten), Sam van der Kraan (Hercules), Joppe Speel (Hercules), Luc Hooft (So Soest), Bart Hooft (So Soest), Marc Visser (Kampong) en Jeffrey Zitter (JSV Nieuwegein).
Deze trainer/coaches gaan vanaf nu in de regio door het leven als ambassadeurs van FC Utrecht waarvan er veel betrokken blijven binnen de FC Utrecht Pre Academie en de FC Utrecht Experience.
Seizoen 22/23 gaat Mike Wiersma starten met de TopCoach opleiding van FC Utrecht.
 
18-5-2023 Nieuws